Thonje

Waarvoor staat Thonje?

Thonje verkoopt bedrukte kledij VAN en VOOR de kinderen van de Happy School in Malawi.
Thonje betekent katoen in Tumbuka. Dit is de lokale taal die ze in Chilumba spreken. Het logo verwijst naar de vlag van Malawi waarin deze zon ook te zien is. Het logo straalt warmte uit, zoals ook Malawi 'the warm heart of Africa' wordt genoemd.

VAN de kinderen van de Happy School?

De leerlingen van deze school hebben tijdens een tekenles verschillende tekeningetjes gemaakt. Hieruit werd een selectie gemaakt om op de kledij te drukken. Voor onze eerste collectie hebben wij ons bij deze selectie gericht op tekeningen die typerend zijn aan Malawi.

VOOR de kinderen van de Happy School?

Per kledingstuk dat verkocht wordt, zal er een bijdrage naar Hulpfonds Chilumba vzw gaan. Deze vzw heeft de school in Malawi vanaf de start mee opgebouwd en staat in nauw contact met het lokale schoolbestuur. Zij zorgen voor de financiële steun om de school draaiende te houden. Meer weten? klik hier

Waarom de Happy School?

Astrid heeft tijdens haar opleiding voor leerkracht lager onderwijs 3 maanden lesgegeven in de Happy School. Ze is daar helemaal haar hartje verloren en ondertussen al enkele keren teruggekeerd.  Sindsdien zit zij ook in het bestuur van Hulpfonds Chilumba vzw. Het was dus snel beslist om met onze kledij deze school te steunen.

Thonje clothing

Wij verkopen kledij van het merk Native Spirit. Dit is een merk dat kwalitatieve kledij op de markt brengt dat gemaakt is van organisch katoen en gerecycleerd polyester. Hierdoor is het onder meer ook in het bezit van het GOTS-label, de strengste certificering voor textiel gemaakt van biologische vezels.  Door de LSF-behandeling (Low Shrinkage Fleece) is de aangeboden kledij goed bestand tegen het krimpen. Hieronder kan je een greep uit de certificaten, die het merk Native Spirit bezit, terugvinden.